Een hotelsfeer creëren in je slaapkamer? 5 leuke tips!

hotelkamer creëren

Nu we in coronatijd meer dan ooit verlangen naar vakantie, is de hotelkamer trend populairder dan ooit. Waan je in je eigen slaapkamer in een andere stad, zo krijg je in deze lastige tijd toch nog een beetje het vakantiegevoel. De hotelsfeer in je eigen slaapkamer creëren is met de 5 tips van Bedovertrekken.nl een koud kunstje, in dit artikel delen we ze graag!

1. Behang met een print

De luxueuze look die je in vele hotels tegenkomt creëer je mede door het kiezen van een passend behang. Met name het behang met een motief vind je in de meeste hotelkamers terug, start eens in Google met het zoeken van een luxe motief behang en laat je inspireren door de vele voorbeelden.

In de meeste hotelkamers worden alle wanden voorzien van hetzelfde behang, vind je dit ’too much’? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om ook alleen de wand achter je bed te voorzien van een mooi behang en de rest van de muren egaal te houden. Het voordeel hiervan zijn de kosten, een luxe behang kan namelijk erg prijzig zijn. Ook kan behang snel gaan vervelen, door slechts één muur te doen is het makkelijker om het een keertje te vervangen.

2. Sfeervolle nachtkastjes

Een trendy nachtkastje of tafeltje naast het bed met daarop een sfeervol lampje of accessoires is een uitstekende keuze om jouw slaapkamer wat gezelliger te maken. Een nachtkastje is bovendien erg praktisch voor het opbergen van spullen, het neerleggen van je mobiele telefoon of het boek of tijdschrift wat je aan het lezen bent.

Een leuk alternatief voor bijvoorbeeld de meer minimalistische look in de slaapkamer is de keuze voor een bijzettafeltje zonder lades, dit is ook een goede keuze als je slaapkamer eigenlijk net te klein is om aan beide kanten een nachtkastje te plaatsen.

Probeer de stijl van de nachtkastjes te laten matchen met het nieuwe behang, de vloer en het bed om zo alles in dezelfde (luxueuze) hotellook te transformeren. Een mooie keuze is bijvoorbeeld ingelegd teakhout, hiermee kun je bijvoorbeeld ook een klein matchend make-up tafeltje of bureautje bij zoeken in dezelfde houtsoort om zo de kamer nog speelser te maken.

3. Aangename verlichting

Verlichting kan de sfeer van je slaapkamer volledig veranderen, aangezien je over het algemeen vooral de donkere uurtjes in de slaapkamer meemaakt is het kiezen van de juiste lichtbronnen een absolute must. Om te beginnen kunnen de lampjes op de nachtkastjes voor extra sfeer zoeken, combineer dit met leuke accessoires en het oogt helemaal af! Industriële hotelkamers kiezen vaak voor de wat strakkere losse ‘bollen’ op een voet op het nachtkastje. Wil je een meer luxueuze hotellook? Ga dan voor een lampje met een traditionele lampenkap die matcht met de kleuren van het behang en dekbedovertrek.

Ook een vloerlamp in een de hoek van de slaapkamer die is gericht op de muur kan voor een spannend effect zorgen en bovendien veel sfeer opleveren. Dit kan de ruimte voor muren die voorzien zijn van een textuurverf of zelfs beton nog mooier maken. Door te spelen met licht kun je immers iedere ruimte er al compleet anders uit laten zien!

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ervoor kiezen om het plafond te verlagen en in de verlaging een lichtslang te verwerken, dit vind je terug in veel hotelkamers en biedt een geweldig effect. Zorg wel dat de lichtslang is verwerkt door te verbinden met de normale lichtschakelaar in de slaapkamer, een alternatief is door er een ‘Klik aan, Klik uit’ stekker tussen te plaatsen met WiFi en vervolgens te verbinden met je Google Home assistent. Zo kun je spraak gestuurd alles bedienen in je kamer, dit is zelfs mogelijk voor gordijnen!

Lees je graag voor het slapen gaan nog een boek of een magazine? In hotels vind je vaak de typische leeslampjes terug die je van hoogte kunt verstellen om ze zo precies op je boek de laten schijnen. Een extra toevoeging kan dan ook het toevoegen van het leeslampje zijn, monteer deze bijvoorbeeld aan het hoofdbord van je boxspring of aan de muur.

4. Een luxe dekbedovertrek

Een geschikt dekbedovertrek kan een slaapkamer maken of breken. In hotels kiest men vaak voor neutrale dekbedovertrekken die soms egaal zijn of soms een print hebben. In jouw slaapkamer kun je iets meer uitgesproken zijn en een dekbedovertrek kiezen die meer aansluit op jouw smaak. Een uitstekende keuze om de luxueuze uitstraling te houden in de kamer is bijvoorbeeld de keuze voor een satijnen dekbedovertrek. Dit materiaal is extra zacht, heeft een natuurlijke glans en ziet er daardoor zeer chique uit.

Een veel gemaakte keuze is een satijnen dekbedovertrek met een lijnen motief. Ga je juist voor een industriële hotelkamer look? Ga dan voor een strak motief in bijvoorbeeld de kleur grijs of zwart. Dit is een geweldige basis die matcht met de industriële meubels en accessoires in de kamer. Op Bedovertrekken.nl inspireren we je graag met de mooiste dekbedovertrekken!

5. Meerdere kussens

Het bed is het centrale middelpunt van de kamer en daardoor zeer belangrijk voor de stijl van de rest van de kamer. De kunst van een gezellig bed is het creëren van verschillende lagen, dit kun je doen met meerdere kussens. Kies bijvoorbeeld voor een neutraal dekbedovertrek, met effen kussens en plaats hiervoor wat mooie sierkussens met een print die weer mooi past bij de effen kleur. Een leuk sierkussen bij het voeteneinde in het midden van het bed, kan het geheel helemaal af maken!

Een andere optie om het bed nog sfeervoller te maken is het toevoegen van een plaid of een loper aan het einde van het bed. Dit vind je in de meeste hotelkamers ook terug en zorgt voor dat net beetje extra om het bed te verrijken!

We hopen dat je met onze 5 tips de eerste stappen kunt zetten naar jouw perfecte slaapkamer met hottellook. Zo heb je ook tijdens deze vervelende coronamaanden toch nog een beetje het vakantiegevoel!