Percal dekbedovertrekken

Percal is zacht, duurzaam, ademend en sterk, perfecte eigenschappen voor een dekbedovertrek. Op Bedovertrekken.nl vind je verschillende dekbedovertrekken van percal in verschillende maten. Of je nu in een eenpersoonsbed of tweepersoonsbed slaapt, deze populaire stof vind je in alle stijlen en kleuren terug. Wij vergelijken 8+ aanbieders, waardoor je altijd een mooi bedovertrek zult vinden!

  • Maat

  • Kleur

  • Stijl

  • Sortering

153 producten gevonden

Een percal dekbedovertrek voor de ultieme nachtrust

In ons drukke leven hechten we veel waarde aan een goede nachtrust. Wie goed uitgerust zijn bed uit stapt kan de hele wereld aan. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed slaapt? Dat is vrij eenvoudig want het komt allemaal aan op het bed. Begin ten eerste bij het uitkiezen van het juiste dekbedovertrek. Dit is namelijk de sleutel tot de goede nachtrust die jij verdient. Een tip: neem eens een kijkje naar een dekbedovertrek van percal.

Wat is precies percal katoen?

Maar wat is nou het verschil tussen percal katoen en gewoon katoen? De gelijkenissen zijn ook enorm aangezien Percal ook volledig van katoen wordt gemaakt. Dus met percal katoen heb je ook die fijne vocht absorberende en ademende eigenschappen van gewoon katoen.

Het verschil zit hem echter in de het aantal draden dat gebruikt wordt. Bij percal gebruiken ze een platbinding bij de weeftechniek. Door middel van deze techniek worden de garen dicht op elkaar geweven. Percal katoen heeft vergeleken met gewoon katoen fijnere garen en een hogere thread count. Als je onder die heerlijk dekens ligt voelt de stof dan ook zachter, fijner en gladder aan.

Voor een mooiere, soepelere en fijnere stof heb je een hogere thread count nodig. Je zou dus kunnen zeggen dat percal een zeer luxere variant is van katoen. Vandaar dat deze soepele en comfortabele stof ook zeer populair is.

Waarom zou je kiezen voor een dekbedovertrek van percal? 

Er zijn zoveel verschillende soorten stoffen als het aan komt op dekbedovertrekken. Dat maakt het kiezen van het juiste dekbedovertrek natuurlijk ook erg lastig. Met het kiezen van Parcel zit je echter sowieso goed. Percal katoen is een van de favoriete stoffen als het aan komt op dekbedovertrekken omdat je er het hele jaar van kunt genieten.

In de winter kruip je natuurlijk onder de zachte dikke dekens maar in de zomer is een koel dekbed erg gewild. Percal heeft een crispy gevoel en dat knisperende aspect zorgt ervoor dat deze stof heerlijk koel zal aanvoelen in die hete zomermaanden. En katoen we niet de vocht absorberende eigenschappen vergeten, die ervoor zorgen dat je niet zult wegsmelten in het bed. Ook heeft percal een luxe en zachte uitstraling maar wel zonder de glans van katoen satijn.

Wat ook niet al te belangrijk is, is het onderhouden van het beddengoed. Gelukkig is percal erg gemakkelijk om te onderhouden. Percal kun je wassen op 40 graden en daarna drogen in de droogtrommel maar wel op een lage temperatuur. Voor het achteraf strijken kun je het maximaal op 110 graden doen. Je zult lang kunnen genieten van deze stof aangezien percal door de hoge weefdichtheid niet snel gaat pillen. Voor een duurzaam dekbedovertrek kies je dus een mooie van percal katoen. Je hebt waarschijnlijk nu al vele voordelen van percal katoen gehoord, maar laten we die nog een keer op een rijtje zetten.

  • Percal katoen is super zacht, ademend en glad
  • Percal katoen is heerlijk koel en crispy voor in de zomers
  • Percal katoen is duurzaam omdat het lang mee gaat
  • Percal katoen is ook erg makkelijk te onderhouden
  • Als deze stof in beweging is kan het een licht krakend geluid maken, lichte slapers kunnen dan misschien ook beter kiezen voor een ander materiaal.

Populaire stijlen en trends van dekbedovertrekken

De slaapkamer is een belangrijke plek in het huis. Daarom wil je natuurlijk dat deze plek er uitermate knus en mooi uitziet. Percal dekbedovertrekken komen in allerlei maten en kleuren en geven je slaapkamer sfeer. Op het gebied van trends zien we veel aardtinten voorbij komen zoals terracotta, beige of bruin. Dit zijn uitstekende kleuren voor een rustige maar knusse slaapkamer. Ook donkergroen is een zeer gewilde kleur in de slaapkamer. Ben je fan van een printje? Ook dan zullen er genoeg percal dekbedovertrekken voor jou zijn met bijvoorbeeld een prachtige bloemenprint.