Linnen dekbedovertrek

Linnen is een geliefd materiaal voor een dekbedovertrek. Wist je dat dit materiaal antibacterieel is? Waardoor je geen last zult hebben van huisstofmijt. Ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie, of als je gewoon een fris gevoel in bed wilt ervaren. Verder is linnen ook een goede keuze op het gebied van duurzaamheid, het materiaal is sterk en je kunt er jaren mee vooruit.

Maak op Bedovertrekken.nl een keuze uit een van de honderden linnen dekbedovertrekken en alle kleuren en stijlen. Op onze site vind je dekbedovertrekken van meerdere winkels.

Linnen dekbedovertrek
 • Maat

 • Kleur

 • Stijl

 • Sortering

Wasadvies linnen

Je kunt linnen het beste wassen op 40 graden, zo voorkom je dat het linnen eventueel krimpt tijdens het wassen. Enkele andere praktische tips:

 • Was met een neutraal wasmiddel zonder chloor, zo blijven de kleuren het mooiste;
 • Er zeker van zijn dat de kleuren mooi blijven? Dan kan het verstandig zijn om het dekbedovertrek binnenstebuiten te wassen;
 • Was het dekbedovertrek en de kussenslopen apart van andere was. Een volle wasmachine kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld vlekken minder snel verdwijnen of er een regenboog bedovertrek uit de wasmachine komt ;-).

Geef huisstofmijt geen kans met een linnen dekbedovertrek

Linnen is een kwalitatief materiaal met veel voordelen en daarmee zeer geschikt voor een dekbedovertrek! Hieronder vind je een overzicht met de voor- en nadelen om te bepalen of dit hét materiaal voor jouw volgende bedovertrek is:

 • Linnen is hypoallergeen. Huisstofmijt heeft dus geen kans in jouw bed als je kiest voor linnen.
 • Transpireer je veel in bed? Dan is linnen de beste keuze. Het materiaal neemt veel vocht op en biedt ook uitstekende ventilatie!
 • De stof is super sterk, volgens specialisten zelfs 3 x sterker dan katoen. Je kunt dan ook jaren met het bedovertrek doen. Het is zowel qua gebruiksduur als productie dan ook een duurzame keuze.
 • Dit materiaal is ook verkrijgbaar in ‘Stonewashed’ look. Ideaal als je de slaapkamer een ‘vintage’ look wil geven;
 • Linnen is een stuggere stof. Het is dan ook iets minder zacht dan bijvoorbeeld katoen of satijn.

De meeste bedovertrekken worden standaard geleverd met bijpassende kussenslopen. Bekijk snel de aanbiedingen op Bedovertrekken.nl van verschillende webwinkels en scoor snel het dekbedovertrek in jouw favoriete kleur of motief!

De mooiste designs, motieven en kleuren

Linnen is een fijne stof en in talloze designs verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit de mooiste effen kleuren, van groen tot grijs en van rood tot roze. Ook zijn de linnen dekbedovertrekken verkrijgbaar in vele motieven en dessins, je zult echter niet snel foto’s en andere opdrukken terug vinden op linnen. Dan moet je toch eerder kijken naar de microvezel/percal of katoenen dekbedovertrekken kijken!

Ook ‘stonewashed’ linnen is een populaire stijl, dit is een speciale manier van het bewerken van linnen. Het materiaal krijgt hierdoor een versleten look, waardoor het vintage overkomt. Nu de vintage look ook de slaapkamers van België heeft overgenomen, zijn de stonewashed linnen een perfecte toevoeging! De stonewashed look is verkrijgbaar in verschillende effen kleuren maar ook met dessins.

Een dekbedovertrek van hotelkwaliteit? Kies voor linnen.

Er wordt vaak gesproken over dekbedovertrekken van hotelkwaliteit en in het bijzonder hotellinnen. Zoals de naam hotellinnen al doet vermoeden, kiezen hotels vaak voor linnen handdoeken en bedovertrekken. Door de sterke structuur van het materiaal kunnen hotels het hotel linnen lange tijd gebruiken, zonder constant te hoeven vervangen. Bij een linnen bedovertrek mag er dan ook gerust over hotelkwaliteit gesproken worden!

Ook het feit dat linnen een antibacteriële stof is, speelt natuurlijk een belangrijke rol in de keuze van hotels voor deze stof. Een hotelgast verwacht natuurlijk een schone hotelkamer zonder last te krijgen van een allergie. Kortom: breng die hotelkwaliteit naar je eigen slaapkamer en kies voor linnen!