Microvezel dekbedovertrek

Microvezel is een veel voorkomend materiaal voor een dekbedovertrek. Eek microvezel dekbedovertrek wordt gemaakt van een synthetische stof en bestaat uit een combinatie van polyester en nylon. Het wordt door winkels soms ook wel micropercal of percal genoemd. Microvezel is kreukvrij, neemt veel vocht op, een anti allergische stof en droogt bovendien enorm snel op!

Daarbij is een dekbedovertrek van microvezel ook de voordeligste keuze. Transpireer je veel in bed? Dan kun je wellicht beter naar een andere stof kijken. Microvezel ventileert namelijk niet heel goed. Een beter alternatief is dan bijvoorbeeld linnen.

Wil je direct de voordeligste dekbedovertrekken vergelijken? Op Bedovertrekken.nl worden alle bedovertrekken van bekende en onbekende webwinkels gepresenteerd, zo vind je altijd de stijl die het beste bij je past!

Microvezel dekbedovertrek
  • Maat

  • Kleur

  • Stijl

  • Sortering

456 producten gevonden

Wasadvies voor microvezel dekbedovertrekken

Was je microvezel dekbedovertrek de eerste keer binnenstebuiten met koud water! Dit is de enige stof waarbij dit wasvoorschrift van toepassing is. Zo wordt het materiaal zacht, waardoor het fijn is om eronder te slapen. Het is dan ook ons advies om het dekbedovertrek eerst te wassen, alvorens het te gebruiken.

Om de kwaliteit van de stof zo goed mogelijk te houden(om bijvoorbeeld pluizen te voorkomen), adviseren we om te wassen met een vloeibaar wasmiddel . Volg verder natuurlijk altijd de wasvoorschriften op die worden geadviseerd op de verpakking van jouw nieuwe dekbedovertrek.

De voor- en nadelen van microvezel

  • Dekbedovertrekken van microvezel zijn over het algemeen de meest voordelige keuze;
  • Microvezel is anti allergische stof, erg fijn als je bijvoorbeeld snel last hebt van huisstofmijtallergie;
  • De stof neemt vocht uitstekend op, echter ventileert het vrij slecht. Transpireer je veel tijdens het slapen? Dan doe je er goed aan om naar andere stoffen te kijken. Microvezel is eenvoudig te bedrukken waardoor bijvoorbeeld ook mooie foto dekbedovertrekken van dit materiaal mogelijk zijn;
  • Vind je het dekbedovertrek vervangen een gedoe? Microvezel kreukt niet en is erg licht;
  • Het is een gladde stof die gemaakt is van synthetisch materiaal. Het kan zijn dat je dit minder lekker vindt aanvoelen dan bijvoorbeeld satijn of linnen.
  • Deze stof kan sneller gaan pillen, dit betekent dat er pluisjes op het dekbedovertrek; gevormd worden. Microvezel is dan ook niet de meest duurzame keuze.

Unieke ontwerpen & foto dekbedovertrekken

Microvezel is een geliefd materiaal voor producenten, het is makkelijk te verwerken en bewerken. Zo vind je de mooiste ontwerpen terug in het aanbod met dekbedovertrekken van deze stof. Het is namelijk eenvoudig om bijvoorbeeld mooie motiefjes en zelfs foto’s te verwerken op microvezel.

Ga je dus voor een bedovertrek met schitterende foto van de skyline van New York, eentje met inspirerende quotes of gewoon de mooiste bloemetjes? Het is allemaal mogelijk! Uiteraard zijn de effen kleuren en strakke dessins ook gewoon verkrijgbaar! Laat je op Bedovertrekken.nl verrassen door de mooiste ontwerpen in alle maten, of je nu opzoek bent naar een bedovertrek voor kinderen of een 2-persoonsbed.