Dekbedovertrek 240×200

Veel mensen met een tweepersoonsbed gebruiken een dekbed 240×200 centimeter. Het gaat dan om het kingsize dekbed. Dit zijn dekbedden waarvoor je een grote maat dekbedovertrek moet aanschaffen. Wie een dekbedovertrek van 240 bij 200 centimeter gaat kopen moet op een aantal zaken letten, zoals: stijl, kleur, met of instopstrook en materiaal. Op Bedovertrekken.nl vergelijk je alle dekbedovertrekken in deze maat.

  • Kleur

  • Materiaal

  • Sortering

1707 producten gevonden

Een dekbedovertrek van kunstvezel van 240×220

Er zijn genoeg dekbedovertrekken 240×200 die van een polyester kunstvezel zijn gemaakt. Die dekbedovertrekken worden gekocht om meerdere redenen. Zo zijn ze een stuk goedkoper dan dekbedovertrekken van katoen. Verder is het een materiaal wat erom bekend staat dat het niet kreukt na het wassen en dat het niet gaat kreukelen wanneer je woelig slaapt.

Deze dekbedovertrekken vind je doorgaans in de goedkopere prijssegmenten. Denk eraan dat een dergelijk dekbedovertrek vooral gemak biedt maar minder slaapcomfort. Zo is het een minder goed dekbedovertrek wanneer je in de nacht veel zweet. Een mens verliest in de nacht behoorlijk wat vocht en het is de bedoeling dat dit weg kan trekken. Gaat dat niet goed omdat je een niet ademend dekbedovertrek hebt gekocht dan zal er een hoop vocht in je matras trekken. Verder zijn deze dekbedovertrekken vaak wat minder sterk door het materiaal wat gebruikt is. Gooi je het weg nadat het versleten is dan is het lastiger te recyclen. Het is dus geen heel duurzame keuze.

Een dekbedovertrek van katoen

Een dekbedovertrek van katoen is een keuze die een stuk prettiger is wanneer het gaat om het absorberen en ademen van vocht. Dit materiaal zal namelijk een stuk prettiger slapen. Daarnaast is het een materiaal wat gezonder aanvoelt. Het dekbedovertrek heeft wel een nadeel: het materiaal kreukelt behoorlijk. Je zal het dus moeten strijken voor je het op je bed neerlegt.

Daarnaast zou het na een woelige nacht zomaar noodzakelijk kunnen zijn dat je het beddengoed voor het mooie effect even gladtrekt. Wanneer je echter een dekbedovertrek met een instopstrook onderaan kiest heb je als voordeel dat het beter op je bed blijft liggen. Een dergelijke oplossing zorgt voor minder werk in de ochtend bij het opmaken van je bed.

Katoen is een duurzamere keuze dan kunstvezel. Denk eraan dat er bij het produceren van katoen vaak ongediertebestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dat is de reden waarom je een dekbedovertrek van 240 bij 200 even moet wassen op 60 graden voor je  het gaat gebruiken. Je ligt er immers een hele nacht onder en dat doe je het liefste onder een dekbedovertrek waar geen schadelijke stoffen in zitten.

Een satijnen dekbedovertrek

Dekbedovertrekken van hotelkwaliteit zijn vaak van satijn gemaakt. Deze dekbedovertrekken zijn nagenoeg kreukvrij en daarnaast glanzen ze prachtig. Door het fijne weefsel zijn het dekbedovertrekken die goed ademen en door de glans ogen ze weelderig.

Wie een satijnen dekbedovertrek koopt komt er al snel achter dat je in de ochtend veel minder werk hebt wanneer je jouw haar gaat doen. Een satijnen kussensloop heeft namelijk als voordeel dat je haar er minder bij in de war gaat zitten. De schubben van je haar hebben geen grip op je dekbedovertrek door het gladde weefsel. Een dergelijke kwaliteit is dus niet alleen een lust voor het oog, het is ook nog eens goed voor je haar. Goed om over na te denken bij de aanschaf.