Bed verschonen? Dit zijn handige hulpmiddelen!

bed verschonen

Het bed verschonen blijft voor velen een uitdaging, waardoor de klus vaak wordt uitgesteld. Terwijl het toch raadzaam is om het dekbedovertrek minstens één keer per week te verschonen, zeker in de warme zomermaanden.

Het is vaak makkelijker om het dekbedovertrek samen te vervangen, aangezien je dan extra handjes hebt om de puntjes vast te houden. Gelukkig bestaan er ook verschillende hulpmiddelen om het vervangen een stukje makkelijker te maken, in dit artikel van Bedovertrekken.nl delen we graag verschillende opties zodat je zelf kunt bepalen welk hulpmiddel ook voor jou handig kan zijn.

Dek-a-bed

dek-a-bed bed opmaken

Een populair & innovatief hulpmiddel met wat ons betreft eveneens een originele naam is ‘Dek-a-bed’. Met deze tool maak je het opmaken een stukje makkelijker, het grote voordeel is ook dat je zelfstandig te werk kunt gaan.

Het principe van Dek-A-Bed is simpel: je plaatst de steunen onder je matras of topmatras aan de hoofdzijde van het bed. Vervolgens klem je de steun aan de bovenkant op je matras vast, plaats vervolgens de hoeken van het dekbed in de hoeken van het dekbedovertrek en klem ze vast tussen de steun en trek deze goed aan. Dit doe je aan zowel de linkerkant als aan de rechterkant van het bed.

Vervolgens kun je eenvoudig het resterende gedeelte van het dekbedovertrek over het dekbed trekken, handig hierbij is om nog eenmaal aan de achterste hoeken uit te slaan zodat ook de hoeken aan de achterkant en het zijkanten van het dekbedovertrek volledig voorzien zijn van dekbed. Tot slot verwijder je de klemmen en is je bed snel en eenvoudig opgemaakt! Zie ook deze handige instructievideo:

Je koopt Dek-A-Bed eenvoudig online bij bol.com & diverse bedspeciaalzaken, de prijs is doorgaans rond de € 26,95.

Deal
Dek-A-Bed kopen? Bekijk dit product op Bol.com

Dek-A-Bed kopen? Bekijk dit product op Bol.com

Al vanaf € 26,95

Bekijk deal

Dekbedclips

dekbedclips

Een ander hulpmiddel, voordeliger dan de Dek-A-Bed tool, zijn de speciale dekbedclips of ook wel bedbretels genoemd. De werkwijze van de clips is nagenoeg hetzelfde, alleen -eerlijk is eerlijk- iets minder makkelijk dan het eerste hulpmiddel wat we bespraken.

Stap 1: Plaats de hoeken van het dekbed in de bovenkant van het bedovertrek en monteer vervolgens de klemmen om te zorgen dat de hoeken niet meer los kunnen raken.

Stap 2: Klem het complete bovenste gedeelte inclusief klemmen tussen het hoofd van het bed en het matras, zodat het goed stevig vast zit. Doe dit over de hele breedte van de voorkant van het bed.

Stap 3: Trek vervolgens aan beide zijden rustig het dekbedovertrek over het dekbed heen, tot je bij de punten bent aangekomen. Vervolgens kun je het dekbed nog even aan de achterste punten uitslaan aan zodat het netjes in de vorm van het overtrek komt te zitten.

Stap 4: Het is nu handig om ook de klemmen te monteren aan de hoeken achter het bed, zodat deze nooit meer verschuift. Haal vervolgens de voorzijde tussen het hoofdbord en het matras vandaan en leg het dekbed op de juiste plek neer. En voila, je kunt weer genieten van een heerlijk schoon bed!

Naast het feit dat de dekbedclips een handig hulpmiddel kunnen zijn voor het verschonen van het bed, is het ook een ideaal hulpmiddel om het dekbed op de juiste plek te houden binnen het overtrek. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld aan de onderkant in de punten en bovenin aan de zijkanten deze handige dekbedclips te laten zitten zodat het dekbed nooit meer zal verschuiven en je geen koude nachten tegemoet gaat ;-).

Je kunt dekbed clips kopen bij talloze webwinkels zoals Bol.com, maar ook als je wat meer geduld hebt bij AliExpress al vanaf € 1,99!

Deal
Dekbed Clips kopen? Bekijk dit product op bol.com

Dekbed Clips kopen? Bekijk dit product op bol.com

Al vanaf € 3,79

Bekijk deal

Toch liever zonder hulpmiddelen te werk? Doe het samen!

Niet voor iedereen altijd mogelijk en je partner, moeder, vader, buurvrouw, vriend of vriendin zullen er ongetwijfeld nooit op zitten te wachten, maar samen is het dekbedovertrek vervangen ook erg makkelijk. Je kunt samen immers alle punten vast houden waardoor je het dekbedovertrek als het eenmaal zit handig kunt uitschudden zodat het dekbed optimaal in alle puntjes terecht komt, gebruik vervolgens de handige clips waar we je hierboven over vertelde en je kunt voorlopig weer vooruit. En vergeet degene die je hielp niet te trakteren op een lekker drankje ;-)!